Priscilla Ophof - In De Wolken

Priscilla Ophof – In De Wolken

Home » News » Priscilla Ophof – In De Wolken

Priscilla Ophof - In De Wolken

Als kind vond Priscilla troost en geluk in het beluisteren van het levenslied. Daarom begrijpt ze heel goed wat haar almaar groeiende publiek wil horen. Priscilla nam vorig jaar contact op met componist/tekstschrijver Jeff Weber en was op zoek naar een single die bij haar zou passen. Dat resulteerde in de single ‘‘Waarom Moest Dit Nou?’’, die al veelvuldig te horen is geweest bij diverse radiostations. Jeff raakte tijdens dat gesprek onder de indruk van haar enthousiasme, maar hij waardeerde ook hoe kieskeurig Priscilla kan zijn als het gaat om de teksten en melodieën van de liedjes die zij zo graag ten gehore brengt aan het publiek, dat haar steeds meer lijkt te omarmen.

Inmiddels is er na dat eerste gesprek een hechte muzikale band tussen de zangeres en de tekstschrijver ontstaan. Zelf zegt Priscilla hierover: "Op een gegeven moment ontdek je dat je op één lijn ligt wanneer het gaat om het Nederlandstalige volkse genre. Doordat we allebei die passie delen, zijn we de laatste tijd samen veel bezig geweest met nieuwe liedjes. Het is uniek om samen met dezelfde gedrevenheid, scherpte, maar ook veel lol bezig te zijn met muziek."

Ze besloten voor de nieuwe single iets te maken dat vrolijkheid moest uitstralen. Een sfeer met klanken die de liefhebbers van het echte levenslied zo waarderen en die ze misschien de laatste tijd veel te weinig horen. Een melodie die in je hoofd blijft zitten en een tekst waarin jong en oud zich zullen herkennen.

Priscilla: "Toen we bezig waren met het schrijven van 'In de wolken', ontstond er iets waardoor we steeds blijer werden. Na een paar regels voelde ik: 'Dit is exact hoe echte verliefdheid voelt, alles klopte hieraan.'"

Jeff stuurde voor een eerlijk oordeel de demo naar de alom gerespecteerde producer Hans Aalbers, die zo dolenthousiast en uitbundig reageerde dat er meteen een afspraak werd gemaakt om zo snel mogelijk langs te komen in zijn studio. Accordeonist en virtuoos André Vrolijk, die al jaren zijn kunsten vertoont op onder andere de Jordaanboot en een absolute kenner is van de oudste smartlappen tot het hedendaagse levenslied, wilde zeer graag meewerken aan deze heerlijke wals. Dat bleek voor Priscilla onverwachts nog een extra verrassing met zich mee te brengen.

Priscilla: “Het bleek dat Marianne Weber een groot fan van André is en omdat zij die week in Nederland verbleef, kwam ze de studio binnenlopen om weer even te genieten van deze heerlijke muziek. Het mooie was dat ze ook naar mij toekwam met bepaalde tips tijdens het inzingen, waar ik veel aan heb gehad. Het lijkt daarom soms wel een droom die ik beleef. Het mogen opnemen in mooie studio’s, met vakmensen om me heen op muzikaal gebied. Robby Langendorff, als directeur van mijn label, geeft me een vertrouwd gevoel en staat me bij. En dan nog het allermooiste en meest bijzondere waar ik echt ‘in de wolken’ van ben: deze liedjes mogen zingen waar ik als klein meisje alleen maar van kon dromen. Voor een publiek dat zo houdt van deze muziek.’’

Video Clip

Priscilla Ophof - In De Wolken Priscilla Ophof - In De Wolken

Details

  • Artist :Priscilla Ophof
  • Title :In De Wolken
  • Release Date :September 13 2024
  • Language :Nederlands
  • Genres :Pop
  • Produkties :
  • Label :
  • Location :
  • Website :
  • People :

Comments are closed.